ל-8 ארטיקים גדולים:
לבסיס:
¼ כוס זרעי צ’יה
½1 כוסות חלב לבחירה
5 כפות מייפל טבעי / דבש
2 כפות גדושות אבקת קקאו
¾ כוס שוקולד ציפס מריר איכותי
כף חמאת שקדים
¼ כוס שבבי קוקוס
לציפוי:
½ כוס שוקולד ציפס מריר
½2 כפות שמן קוקוס
תוספות אופציונאליות: כף שבבי קוקוס, כף אגוזים קצוצים, זילוף חמאת בוטנים
מערבבים היטב את כל מרכיבי הבסיס בקערה. להמשיך לערבב כשתי דקות נוספות גם לאחר שהתערובת אחידה ויפה.
לעטוף היטב ולהכניס למקרר ל-3 שעות בכדי לאפשר לצ׳יה להתנפח.
לאחר ההמתנה להעביר את התערובת לכלי מתאים (אני השתמשתי בכוס פלסטיק ומילאתי עד ¾ כוס) ולשים במרכז מקל ארטיק.
להכניס להקפאה למשך לפחות 5-6 שעות.
לחלץ מהכלי (ניתן להרטיב את הכוס עם מי ברז פושרים עד שמחלצים בקלות).
נשים במקפיא עד שהציפוי יהיה מוכן.
בינתיים- נערבב בקערה שמן קוקוס ושוקולד ציפס לציפוי ונחמם במיקרוגל עד אחידות.
נוציא את הארטיק מהמקפיא- נטבול אותו בשוקולד המומס ונשים את התוספות שבחרנו.
השוקולד המומס יתקשה מיידית ואז ניתן לאחסן במקפיא.
זה יוצא ואו !!!!!
הצעת הגשה:
תעשו אותם מעט קטנים יותר, ותטבלו עם שוקולד עד הסוף זה קראנצי ומטורף.
כ
100