כוס קמח כוסמין לבן תופח
כוס קמח חיטה מלאה
כף דבש
¼ כפית מלח
כפית אבקת אפיה
1 ביצה
כף שמן זית
¼ כוס גבינת סקי 5% (אם מעט יבש הוסיפו עוד 2-3 כפות גדושות)
תוספות: קצח, אבקת שום ושומשום (וכל מה שמתחשק)
נערבב בקערה את כל המצרכים היטב עד קבלת בצק אחיד.
נניח את הבצק בצד למנוחה של 10 דקות.
נשמן תבנית אפיה ונניח את הבצק בצורה שרוצים (אני השתמשתי בתבנית עוגה עגולה והנחתי את הבצק בצורה זו והשארתי רווח קטן בין הבצק לדפנות התבנית).
נרטיב את הידיים במים פושרים ונלטף את הבצק מלמעלה – ונפזר את התוספות. אני שמתי קצח, שומשום, אבקת שום (ממליצה בחום!!!!).
!!!שלב חשוב- בעזרת סכין חד תעשו שני חריצים בצורת איקס.
לתנור 20-25 דקות 180 -175 מעלות (תבדקו גם עם קיסם).
לפרוס רק לאחר צינון.
הכי כיף לאכול כשיוצא מהתנור אבל ניתן לפרוס את הלחם ולאחסן בקופסא אטומה במקפיא ולהפשיר בעת הצורך (ממליצה לאחר ההפשרה לחמם מעט בתנור וזה מושלם).
כ
100