1 כוס קמח שקדים
½ כוס זרעי צ’יה
3 סקופ של אבקת חלבון טבעונית בטעם ווניל ראו את אבקות החלבון שלנו
½ כוס גרעיני דלעת
1 כוס גרעיני חמנייה
1 כף שמן זית
2 כוסות מים
תבלינים:
1 כפית מלח, 1 כפית קימל, 1 כפית קינמון גרוס, ½ כפית שבבי צ’ילי (לא חובה)
מחממים את התנור ל 180 מעלות (אפשר גם טורבו)
מערבבים היטב לאיחוד את כל היבשים.
ניתן לשחק עם התיבול בהתאם לטעמכם האישי. מלח הוא חובה כדי שהקרקרים לא יהיו טפלים
להוסיף את המים ולערבב למסה אחידה.
מרקם המסה צריך להיות דייסתי (רך מאד אך לא נוזלי). הכמות מספיקה ל-2 תבניות תנור סטנדרטיות
שיטת השיטוח:
לוקחים נייר אפייה. עליו מניחים חצי מהמסה. מעל מניחים עוד נייר אפייה ובהתחלה משטחים עם הידיים. כעת עוברים לעבודה עם מערוך ומשטחים את המסה למשטח אחיד ככל שניתן על פני נייר האפייה, בגודל התבנית
מסירים את הנייר העליון ומעבירים את הנייר השני עם המסה לתבנית
אפייה:
שלב ראשון – אופים כ-25 דק’. לשים לב שהתנור שלכם לא חם מדי ומשטח הקרקרים לא נשרף.
יש לשים לב שהחלק העליון של המשטח הופך יבש. תפתחו את התנור פעם פעמיים להוצאת האדים. זה יאיץ את הייבוש.
שלב שני – כאשר החלק העליון של המשטח יבש ומתחיל להשחים, יש לפתוח את דלת התנור מעט. להנמיך את התנור ל 120 מעלות ולהמשיך לאפות עד יבוש מוחלט ובבדיקה ידנית המשטח מרגיש לכם פריך מאד.
כשהצבע והמרקם נראים כמו בתמונה הקרקרים מוכנים. להוציא מיד מהתנור להתקררות וייבוש סופי.
לשבור לחתיכות ביד חופשית. לעשות זאת רק כאשר המשטח התקרר לחלוטין.
מומלץ לשלב עם מטבל… יוצא וואוו !!!
כ
100